Türkiye’nin İlk Biyoçeşitlilik Proje Yarışması için Başvurular Başladı

Akçansa, iştiraki olduğu HeidelbergCement’in faaliyet gösterdiği ülkelerde düzenlediği, maden sahalarının biyolojik değerlerini arttırmayı amaçlayan “Biyoçeşitlilik Proje Yarışması”nı bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleştiriyor.
Türkiye’nin İlk Biyoçeşitlilik Proje Yarışması için Başvurular Başladı

Tüm dünyada The Quarry Life Award adıyla düzenlenen, bu yıl ise Akçansa tarafından ilk kez Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Biyoçeşitlilik Proje Yarışması ile üniversitelilere “Biyolojik çeşitliliği artır, doğal hayata değer kat” çağrısı yapılıyor. Üniversitelerin Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji ve Ekoloji bölümleri ile Ziraat Fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmayla, madencilik faaliyetleri sonrasında arazilerin, üniversite öğrencileri ve araştırma görevlileri tarafından üretilecek inovatif projelerle tekrar doğaya kazandırılması ve bu alanlarda biyolojik çeşitliliğinin geliştirilmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Tüm proje başvuruları, ulusal ve uluslararası yarışmaya katılacak olup ulusal ölçekte birinci olacak projeye 5.000 Euro, ikinciye 3.000 Euro, üçüncüye ise 1.500 Euro nakit para ödülü verilecektir. Uluslararası alanda başarı elde eden yarışmacılar ise 10.000 Euro değerinde para ödülü kazanacak. Bunların dışında 30.000 Euro tutarındaki büyük ödül ise en iyi genel projeye verilecek.

Başvuruların 1 Mart 2013 tarihine kadar devam edeceği yarışma hakkında detaylı bilgi edinmek ve elektronik başvuru için quarrylifeawards.com adresini ziyaret ediniz.

Daha fazla haber için linki tıklayınız.

Kaynak: Akçansa

Diğer Haberler
Geleceğin Modeli: Paydaş Kapitalizmi
Dünya Ekonomik Forumu (WEF), paydaş kapitalizmini şirketlerin sadece hissedarlar için kısa vadeli karları optimize etmekle kalmayıp, tüm paydaşlarının ve genel olarak toplumun ihtiyaçlarını dikkate alarak uzun vadeli değer yaratma arayışında olduğu bir kapitalizm biçimi olarak tanımlar.
Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Hedefi
Türkiye’nin Karbonsuzlaşma Yol Haritası: 2050’de Net Sıfır Raporu, muhtemel senaryoyu nasıl şekillendiriyor?
IPCC, 6. Değerlendirme Raporu Tamamlandı
IPCC 6. Değerlendirme Raporu’nun “İklim Değişikliği 2022: Etkileri, Uyum ve Kırılganlıklar” başlığını taşıyan son kısmı Nisan ayında yayınlandı.
İstanbul’a Net Sıfır Karbon Hedefi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İklim Değişikliği Eylem Planı üzerinde çalıştıklarını ve hedeflerinin 2050’de net sıfır düzeyine ulaşmak olduğunu açıkladı.