TSKB, Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kulübü Yönetiminde Yerini Aldı

Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kulübü’nün Washington’da gerçekleştirilen CEO toplantısında, TSKB’nin Yönetim Komitesi’ne katılımı gerçekleşti.
TSKB, Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kulübü Yönetiminde Yerini Aldı

Bütünleşik kalkınma yaklaşımıyla Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına katkıda bulunan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), uluslararası inisiyatiflerle sürdürdüğü işbirlikleriyle bu misyonunu daha da güçlendiriyor. 2011 yılında kurulan Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kulübü’nün (IDFC) kurucu üyeleri arasında yer alan TSKB, bu platforma aktif desteğini desteğini sürdürüyor.

IDFC’nin temel misyonu, sürdürülebilir kalkınma bankacılığına yönelik ulusal, uluslararası ve bölgesel kalkınma finansmanı kurumları arasında stratejik iş birliklerini desteklemektir. 26 ulusal, uluslararası ve bölgesel kalkınma bankası üyesiyle çalışmalarına devam etmektedir. IDFC’nin günümüzdeki öncelikleri arasında, Paris İklim Anlaşması ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile uyumluluk yer alıyor.

Güçlenen TSKB-IDFC İşbirliği

TSKB, IDFC’nin Yönetim Komitesi üyeleri arasında yerini aldı. Yönetim Kurulu’nun üyeleri arasında dünyanın ileri gelen kalkınma bankaları bulunuyor. Ayrıca, IDFC bünyesinde işbirliğini güçlendirmek adına AFD ve TSKB arasında Mutabakat Bildirisi imzalandı. Böylelikle taraflar, IDFC çatısındaki işbirliklerinin geliştirilmesi, yeni işbirliği alanlarının doğması ve kurumlar arası bilgi alışverişini güçlendirmeye yönelik niyetlerini beyan etti.

TSKB’nin kurulduğu 1950 yılından bu yana Türkiye’nin kalkınmasını sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık temelinde yaptığı çalışmalarla desteklediğinin altını çizen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, uluslarası inisiyatiflerle kurulan işbirliklerinin TSKB’nin bankacılık anlayışının önemli bir tamamlayıcısı olduğunu belirtti. Ayrıca, TSKB’nin IDFC Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu’na, IDFC Climate Facility ve diğer çalışma gruplarına desteğini sürdürmeye, IDFC’deki paydaşlarıyla işbirliklerini güçlendirmeye devam edeceğini ifade etti.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Adaleti Deklarasyonu

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na destek kapsamında 2017 yılında IDFC bünyesinde kurulan Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu’nun koordinatörlüğünü TSKB üstlenmişti. Grup, fırsat eşitliği finansmanı ve danışmanlık destekleriyle Türkiye’de öncü olan TSKB’nin rehberliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu eksende, geçtiğimiz günlerde IDFC üyeleri tarafından bir taahhüt olarak kabul edilen cinsiyet eşitliği ve adaleti odağındaki ortak bir deklarasyon imzalandı.

İklim Değişikliği ile Mücadelede Birlik

Son dört yılda üyelerinin gerçekleştirdiği yeşil finansman tutarı 700 milyar doları bulan IDFC, “Climate Facility” ortak oluşumuna da imza attı. Yine TSKB temsilcisinin koordinasyon direktörlüğüne atandığı bu oluşum, iklim değişikliğiyle mücadele ve adaptasyon alanlarında ortak akılla belirlenmiş küresel amaçlar etrafında birleşilmesini ve deneyim paylaşımında bulunulmasını amaçlıyor.

Daha fazla haber için sayfamızı ziyaret edin.

Kaynak: Türkiye Sınai Kalkınma Bankası

 

Diğer Haberler
Geleceğin Modeli: Paydaş Kapitalizmi
Dünya Ekonomik Forumu (WEF), paydaş kapitalizmini şirketlerin sadece hissedarlar için kısa vadeli karları optimize etmekle kalmayıp, tüm paydaşlarının ve genel olarak toplumun ihtiyaçlarını dikkate alarak uzun vadeli değer yaratma arayışında olduğu bir kapitalizm biçimi olarak tanımlar.
Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Hedefi
Türkiye’nin Karbonsuzlaşma Yol Haritası: 2050’de Net Sıfır Raporu, muhtemel senaryoyu nasıl şekillendiriyor?
IPCC, 6. Değerlendirme Raporu Tamamlandı
IPCC 6. Değerlendirme Raporu’nun “İklim Değişikliği 2022: Etkileri, Uyum ve Kırılganlıklar” başlığını taşıyan son kısmı Nisan ayında yayınlandı.
İstanbul’a Net Sıfır Karbon Hedefi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İklim Değişikliği Eylem Planı üzerinde çalıştıklarını ve hedeflerinin 2050’de net sıfır düzeyine ulaşmak olduğunu açıkladı.