25. BM İklim Değişikliği Konferansı Öncesi Özel Oturum

BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) tarafından düzenlenen COP 25 özel oturumunda iklim değişikliği konusunda özel sektörün rolü ele alındı.
25. BM İklim Değişikliği Konferansı Öncesi Özel Oturum

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC), Aralık ayında İspanya’da gerçekleşecek olan 25. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP 25) öncesi özel bir ön bilgilendirme oturumu düzenledi. BM Küresel İlkeler Akademisi ev sahipliğinde UN WebTV üzerinden canlı olarak yayınlanan oturuma BM Küresel İlkeler Sözleşmesi CEO’su ve İcra Direktörü Lise Kingo, BM Genel Sekreteri İklim Eylem Zirvesi Özel Elçisi Büyükelçi Luis Alfonso De Alba, UNGC İletişim Şefi Dan Thomas katıldı.

İş dünyasının iklim krizine yönelik oynadığı önemli role değinen Luis Alfonso De Alba hükümetler ile iş dünyası arasında kurulacak ortaklıkların öneminin altını çizdi. Bu krizin yönetiminde hükümetlerin özel sektör ile işbirliğine ihtiyaç duyduğu konusundaki fikir birliğine vurgu yaptı.

Lise Kingo ise iş dünyasının halihazırda iklim değişikliği konusunda ivme kazandığına dair spesifik örnekler sundu ve şirketlerin Business Ambition for 1,5°C: Our Only Future kampanyasına katılımının bunun bir göstergelerinden biri olduğunu belirtti.  Kingo, Hükümet politikalarının ve özel sektörün liderliğinin birbirine güç verdiği ve iklim eylemini bir sonraki seviyeye taşıdığı bir geribildirim döngüsü olan “ambition loop” oluşumlarının pozitif etkilerine de dikkat çekti. Bu oluşumları, hükümetlerin ve iş dünyasının iklim değişikliği krizinin üstesinden gelmesinin ve birbirine ilham vermesinin pratik bir yolu olarak nitelendirdi.

COP 25 olarak adlandırılan 25. BM İklim Değişikliği Konferansı, Şili Hükümeti’nin başkanlığında 2-13 Aralık 2019 tarihleri arasında İspanya’nın Madrid kentinde gerçekleştirilecek. Konferansa katılım şartları ve program hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İklim değişikliği hakkında daha fazla haber için linke tıklayınız.

 

Kaynak: https://www.unglobalcompact.org/news/4499-11-12-2019

Diğer Haberler
Geleceğin Modeli: Paydaş Kapitalizmi
Dünya Ekonomik Forumu (WEF), paydaş kapitalizmini şirketlerin sadece hissedarlar için kısa vadeli karları optimize etmekle kalmayıp, tüm paydaşlarının ve genel olarak toplumun ihtiyaçlarını dikkate alarak uzun vadeli değer yaratma arayışında olduğu bir kapitalizm biçimi olarak tanımlar.
Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Hedefi
Türkiye’nin Karbonsuzlaşma Yol Haritası: 2050’de Net Sıfır Raporu, muhtemel senaryoyu nasıl şekillendiriyor?
IPCC, 6. Değerlendirme Raporu Tamamlandı
IPCC 6. Değerlendirme Raporu’nun “İklim Değişikliği 2022: Etkileri, Uyum ve Kırılganlıklar” başlığını taşıyan son kısmı Nisan ayında yayınlandı.
İstanbul’a Net Sıfır Karbon Hedefi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İklim Değişikliği Eylem Planı üzerinde çalıştıklarını ve hedeflerinin 2050’de net sıfır düzeyine ulaşmak olduğunu açıkladı.