GRI, Davos Dünya Ekonomik Forumu’nda

GRI, kurumsal hesap verebilirliğin Davos Dünya Ekonomik Forumu gündeminde yer bulmasını, doğru bir adım olarak değerlendiriyor. GRI Genel Müdürü Tim Mohin, Davos’ta gerçekleştirdiği görüşmelerde sürdürülebilir ve sorumlu iş modellerine geçişin aciliyetini önemle vurguluyor.
GRI, Davos Dünya Ekonomik Forumu’nda

GRI, bu hafta gerçekleşen ve küresel liderleri bir araya getiren Davos Dünya Ekonomik Forumu’nda etkili bir rol oynuyor. GRI Genel Müdürü Tim Mohin’in katıldığı zirve, Davos Dünya Ekonomik Forumu Uluslararası İş Konseyi ile ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) saydamlığının yaygınlaştırılmasına ilişkin bir strateji oturumuna da ev sahipliği yaptı.

Tim Mohin oturumda konuya yönelik yaklaşımını şu sözlerle ifade etti: “Dünya Ekonomik Forumu’nun Davos manifestosunda belirtildiği gibi daha sürdürülebilir bir kapitalizme geçişe odaklanmasını memnuniyetle karşılıyorum. Şirketlerin eylemlerinden sorumlu olması gerektiğini kabul etmek doğru yönde atılmış bir adım olmakla birlikte daha alınacak çok yol var. Uluslararası İş Konseyi’nin ESG metriklerine ilişkin önerileri, GRI Standartlarındaki kapsamlı açıklamalara dayanmaktadır. Bu üzerinde durulması gereken bir noktadır. Çünkü işletmeler için finansal açıdan önemli olan etkiler hikâyenin sadece yarısıdır. Şirketler sadece hissedarlarını değil, tüm paydaşlarını dikkate almalıdır. Dünya liderlerinin ve kanaat önderlerinin bu toplantısında zorlayıcı tartışmalardan ve kararlardan çekinmemeliyiz. Eğer küresel toplumun karşı karşıya olduğu önemli sürdürülebilirlik sorunlarının üstesinden gelmek için gerekli ilerlemeyi göstereceksek, liderlik etmek ve şeffaflığa bağlı kalmak kritik önem taşımaktadır.”

Tim Mohin’in Zirve Kapsamında Katılım Sağladığı Oturumlar

  • WEF “Global Küresel Hesap Verme Standartlarına Paydaş Yaklaşımı” oturumu: ESG açıklamalarının kurumsal strateji ve yönetişim içindeki konumunu geliştirmek,
  • WEF Etki Yatırım Yatırımları İki Yıllık Strateji Toplantısı: Önerilen Etki Ekosisteminin Geleceğini Hızlandırma Platformunu uygulama için çalışma,
  • World Benchmarking Alliance (Dünya Karşılaştırma Ölçütü İttifakı – WBA) “Çabaya Değer Kılmak” yuvarlak masa toplantısı: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini ilerletme konusunda harekete geçmek için gereken liderlik ve hesap verebilirlik üzerine tartışma,
  • OECD “Geleceği Karşılamak” yuvarlak masa toplantısı: 50 küresel lider, önemli konular hakkında gençlerle (14-16 yaş) fikir alışverişinde bulunuyor.

 

Dünya Ekonomik Forumu haberi için linki tıklayınız.

Daha fazla haber için sayfamızı ziyaret edin.

Kaynak: GRI

Diğer Haberler
Geleceğin Modeli: Paydaş Kapitalizmi
Dünya Ekonomik Forumu (WEF), paydaş kapitalizmini şirketlerin sadece hissedarlar için kısa vadeli karları optimize etmekle kalmayıp, tüm paydaşlarının ve genel olarak toplumun ihtiyaçlarını dikkate alarak uzun vadeli değer yaratma arayışında olduğu bir kapitalizm biçimi olarak tanımlar.
Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Hedefi
Türkiye’nin Karbonsuzlaşma Yol Haritası: 2050’de Net Sıfır Raporu, muhtemel senaryoyu nasıl şekillendiriyor?
IPCC, 6. Değerlendirme Raporu Tamamlandı
IPCC 6. Değerlendirme Raporu’nun “İklim Değişikliği 2022: Etkileri, Uyum ve Kırılganlıklar” başlığını taşıyan son kısmı Nisan ayında yayınlandı.
İstanbul’a Net Sıfır Karbon Hedefi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İklim Değişikliği Eylem Planı üzerinde çalıştıklarını ve hedeflerinin 2050’de net sıfır düzeyine ulaşmak olduğunu açıkladı.